ВК ЦСКА обърна Монтана за 5 от 5

ВК ЦСКА продължава перфектното си представяне от началото на сезона в efbet Супер Волей. „Армейците“ постигнаха петата си поредна победа и останаха еднолично начело в първенството. Този път съставът на Сашо Попов се справи с другия тим, който нямаше поражение в първите 4 кръга – Монтана. „Червените“ обърнаха съперника си за успех с 3:1 гейма (20:25, 25:20, 25:18, 25:20) в зала „Васил Симов“.

Двубоят можеше да се развие дори още по-добре, ако не бяха колебания на посрещане и в защита в средата на първия гейм. В него ЦСКА започна по-добре, но изпусна инициативата и допусна обрат за 20:25. В следващите две части обаче „армейците“ разгърнаха потенциала си. С мощни начални удари и отлично представяне в защита, домакините доминираха изцяло, като блокадата се разигра при мрежата за категоричното 25:20 и 25:18.

Четвъртата част премина най-равностойно. В нея домакините изпуснаха за кратко инициативата. Волейболистите ни имаха предимство при 9:5 в началото на гейма, но допуснаха тежка серия от начален удар, след която Монтана излезе напред при 13:11. Кризата обаче бе преодоляна, като в игра сполучливо влязоха Делчо Раев и Методи Ананиев, които спомогнаха за нов обрат за 20:17, а оттам и за крайното 25:20.

Димитър Димитров бе избран за MVP на срещата. Диагоналът заби 32 точки (6 блокади, 4 асистенции) за победата.

Статистика от срещата може да намерите тук: https://bit.ly/3DMMfh3

 

Scroll to Top