Сашо Попов: Още е твърде рано, за да говорим за фаворити

Президентът и треньор на ЦСКА Сашо Попов анализира успеха над „Левски” във втория кръг на волейболното ни първенство. „Червените” взеха вечното дерби с 3:1 гейма като гост и оглавиха класирането след две победи в Супер Волей. За съжаление, още в началото на срещата Тодор Костов получи неприятна контузия на коляното. Централният блокировач ще се подложи на интервенция, след което всички в клуба се надяваме, че ще премине през бързо и успешно възстановяване.

„Първите два гейма бяха на изключително високо ниво, най-вече в играта в защита. Водени от емоцията, че това е дерби, волейболистите и на двата отбора извадиха топки, които рядко се виждат, в такива ситуации, в българското първенство. В третата част вече емоцията поспадна, ние успяхме по-добре да се ориентираме в обстановката и да спечелим. Съжалявам обаче за това, което се случи с Тодор Костов. Надявам се, че той ще се възстанови по-бързо и ще се върне обратни при нас. При всички положения, една такава травма, е много неприятна. Ние, като клуб, ще направим всичко, което е необходимо, за успешното му и скорошно възстановяване”, каза Попов след успеха.

Той коментира и определенията на специалисти и медии, че ЦСКА вече е фаворит за титлата, заедно с „Хебър” и „Нефтохимик”. „Наистина ми се иска ЦСКА да бъде един от фаворитите. Но още сме в твърде ранен етап от първенството. Минали са два кръга, трудно е да се говори за подобно нещо. Предстои ни тежко гостуване на „Хебър”, един европейски отбор, който се представя силно и в квалификациите за Шампионска лига. Ще отидем в Пазарджик, за да се борим. Ще има и известна умора, но това ще бъде и от двете страни на мрежата. Имаме качествени момчета, градим силен отбор, но сме в твърде начален етап от всичко това, така че не може да говорим за фаворити или нещо такова. ЦСКА ще се бори във всеки един мач, както го е правил досега”, каза още Попов.

Scroll to Top