Мелиса Варлогина: В ЦСКА има много млади момичета, които искат да успеят и да стигнат далеч

ЦСКА ще разчита на попълнение от Естония за този сезон. В женския ни тим ще играе водещата разпределителка на Балтийската държава – Мелиса Варлогина. На 24 години тя направи силно впечатление с изявите си с националния отбор това лято, който спечели Европейската сребърна лига. Висока 179 сантиметра Мелиса е двукратна шампионка на родината си. Тя вече дебютира с екипа на ЦСКА при победата над Дея спорт с 3:2 гейма в зала „Васил Симов“. Ето какво каза за клубния ни сайт Варлогина.

 

Здравей, Мелиса. Как се стигна до идването ти в ЦСКА?

– Всъщност, историята е доста интересна. Моят приятел започна работа в България. Неговата фирма го изпрати тук и стана така, че той получи добра възможност да продължи развитието си в София. Аз от своя страна имах желанието да напусна Естония и просто така се стекоха обстоятелствата, че го последвах в България. Вече имах информацията, че тук е много приятно и е хубаво, така че не се колебах много време, преди да се реша на тази стъпка.

Обикновено се случва обратното…

– Да, абсолютно. Много спортисти споделят, че когато заминат да играят в чужбина им липсват приятелите и близките. Докато при мен нещата се стекоха по доста различен начин. Дори взехме и кучето си с нас в София, което ме прави още по-щастлива и спокойна.

Наистина доста интересна история.

– Радвам се, че нещата се развиха по този начин. През лятото говорих с мениджъра ми, който успя да ми уреди пробен период в ЦСКА. Бях с националния отбор на Естония, след което пристигнах в София и трябваше ръководството да ме одобри, за да подпишем договор. Сега съм щастлива, че всичко стана по този начин. Защото ще играя професионално в българското първенство за най-големия клуб в страната и ще съм заедно с моя приятел.

Как ти се струва обстановката?

– Всичко е много добре. Момичетата са млади, дори аз съм една от най-опитните в отбора. Треньорското ръководство върши страхотно работата си. Юлия (Иванова) е по-сдържана в емоциите си, докато Антонина (Зетова) е малко по-пламенна, като двете се допълват по отличен начин. Смятам, че успяваме да се напаснем доста добре, но е минало малко време, така че имаме нужда от още тренировки заедно, за да се сработим по най-добрия начин.

Предвид че си сред по-опитните момичета, вслушват ли се другите в съветите ти?

– Не става въпрос само да се вслушват, колкото да си помагаме взаимно. Аз също трябва да ги слушам за някои неща, предвид че съм нова в отбора. Но много си говорим за развитието ни като колектив, както и като индивидуалности. Натрупах опит в Естония, както и с националния отбор, така че има какво да помогна. За мен обаче е важно, че това са млади момичета, които имат желание да се развиват. Защото често се получава така, че младите се отказват преди да станат професионалистки, защото не намират смисъл. Докато в ЦСКА съм обградена от момичета, които искат да стигнат далеч. Имат качества и вярвам, че ще успеят.

Какво мислиш за първенството?

– Изиграхме вече първия си мач. Много емоционално беше, защото едно е да играеш контроли, друго е да се изявиш в официална среща. Радвам се, че се преборихме за победата, не беше лесно. Трудно ми е да кажа все още за другите отбори, но знам, че Марица е шампион в последните години и имат силен отбор. Нямам търпение да се изправим срещу тях. Също така познавам Левски като състав, защото играхме контроли. Тази седмица ни предстои официален двубой.

Нали знаеш какво представлява той за феновете?

– Да, вече съм наясно, че това е голямото дерби на България. За нас е важно да спечелим този мач. Левски имат силни състезателки, ще бъде вълнуващо, убедена съм. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим дербито, тъй като то е с по-особена стойност и се чака с нетърпение от всички. Но няма да е лесно.

Докъде може да стигне ЦСКА този сезон?

– Ще се борим за най-ценното отличие. Тепърва ще растем и ще се развиваме, виждам че има конкурентни отбори, но ще се стремим към върха. Трябва да си поставяме високи цели, които да преследваме. Дано да се справим.

Scroll to Top