Иван Колев: Не съм изиграл последния си мач!

След 13 години в чужбина, играейки за някои от най-добрите отбори в Европа, Иван Колев се завърна в ЦСКА. Опитният посрещач си бе дал един сезон почивка, преди да вземе решение да помогне на родния клуб през настоящата кампания в efbet Супер Волей. За съжаление, 35-годишният ни волейболист имаше малшанса да получи контузия още в първия кръг на шампионата. След претърпяна операция на кръстни връзки на лявото коляно, сега Колев вече започва период на възстановяване. Ето какво каза юношата на ЦСКА пред клубния ни сайт.

 

Иване, здравей. Как се чувстваш след всичко, което се случи в последните седмици?

– Здравей, благодаря, добре съм. Настроението е насочено към мислене в позитивна посока, за пълно възстановяване. Операцията мина добре. Вече изминаха две седмици. Първите дни бяха малко по-тежки, беше доста болезнено. И сега съм си вкъщи, вече от няколко дни, лека полека вървя по плана за възстановяване, който в момента е активиране на мускулатурата на бедрото и след няколко дни ми предстои сваляне на конци. Започва се с рехабилитация, като се върви по план, който е от три до шест месеца. Дълъг процес. Аз досега контузия подобна, тежка, не съм имал. Понякога това става ей така, от нищото. Надявам се да се възстановя по подобие на Тошко (Костов) и догодина да се върна.

Ти се върна на полето след година пауза, но наистина бе споходен от сериозен малшанс…

– Не отдавам контузията ми, спрямо това, че ме е нямало повече време от терена. Чувствах се много добре когато започнах подготовка и смятам, че бях в добър ритъм. Така е трябвало да стане. Не мисля, че нещо е допринесло, за да стане тази контузия.

Появиха ли се мисли в главата ти, това да е бил и последният ти мач?

– Честно казано, след като разбрахме за травмата и видяхме колко е тежка, Сашо Попов ме пита „Ще се пробваш ли?“. Аз му отговорих, че изобщо не се замислям. Ще направя всичко възможно и ще се върна. Пътят е дълъг, но ще го извървя. Трябва страшно много работа, за да възстановя този крак, но защо пък да не се окаже положително и да съм още по-добра спортна форма?! Гледам от положителна страна. Играе ми се, в никакъв случай не смятам, че съм изиграл последния си мач. Чувствах се добре. Беше ми много забавно с момчетата. Сега ги гледам само в легнало положение, надявам се скоро да мога да ги подкрепя и в залата.

Как реагираха съотборниците ти, когато стана ясно колко сериозна е контузията?

– Благодарен съм им за подкрепата, която получих. Повечето от тях ги познавам от доста време, но всички реагираха като един и се надявам, че ще продължат да се поддържат по време на целия сезон. Наистина усещахме, още в подготовката, че сме сглобили хубав отбор, истински колектив. То се и виждаше. Надявам се да продължават така и да видим какво ще стане. Би било интересно да продължат така да играят.

Кога ще те видим отново в залата, да подкрепиш отбора от трибуните?

– На първо време си правя план, дано да успея, да гледам дербито с Левски. Много ми се иска да успея, но към момента ми е трудно да стоя по-дълго време в седнало положение, защото коляното се пълни с кръв и болката е много голяма. Ако не успея за дербито, то за началото на декември. Иначе се надявам до края на сезона да съм вече по-близо до тях, в тренировъчния процес. Разбира се, планът за възстановяване, който трябва да следвам, е стриктно изготвен и няма да го прескачам.

Докъде мислиш, че ще стигне ЦСКА този сезон?

– ЦСКА успя да направи доста добър отбор. Според мен има още какво да покажем. За сега се представят добре, предстоят тежките мачове, но предполагам ще продължат с добрите представи. Сезонът е много дълъг, останалите отбори също са на добро ниво. Хубавото е, че след моята контузия пак има кой да влезе, играта не се нарушава. Има и други момчета, които не са показали пълния си потенциал и има още какво да се даде според мен. Вярвам, че ще бъдем претендент до самия край.

Scroll to Top