Дария Иванова: Гладни сме за победи

Посрещачката на ЦСКА и националния отбор за девойки Дария Иванова вярва, че през този сезон тя и съотборничките й могат да влязат в историята, печелейки поне един трофей. „Червените” започнаха добре кампанията, като от 4 мача имат 3 победи и едно поражение, дошло в равностоен мач от шампиона „Марица”. Младата ни надежда, която е дъщеря и на легендата на ЦСКА Николай Иванов, сподели своите очаквания за кампанията и предстоящото столично дерби с „Локомотив”.

„Сезонът започна добре за нас, записахме хубави победи и сега се подготвяме за нов тежък сблъсък с „Локомотив”. Доволни сме от нивото на игра, като разбира се можем и още. Също така се радвам, че имаме по-големи и опитни състезателки, от които може да гледаме и да се учим, помагат ни. За момента в отбора присъстват много добри състезатели, чисто индивидуално, което спомага за израстването ни като колектив. Допускаме грешки, такива имаше особено на мача с „Марица”, но смятам, че с всяка седмица започваме да ги изчистваме. Както Юлия Иванова казва, грешките идват от сервис и лични грешки на посрещане. Опитваме се тези грешки да ги намаляваме и ни се получава”, коментира Иванова.

18-годишната ни талантлива състезателка очаква ЦСКА да бъде равностоен на „Марица” в края на кампанията. „Смятам, че ще изчистим тези грешки и „Марица” определено не са непобедим. Във втория полусезон ние ще можем да ги победим. Вярвам, че нашият отбор е много подготвен и има много качествени състезателки и можем да се справим, спирайки серията на пловдивчанки. Освен това съм на мнение, че ние младите, имаме по-голямо желание да се докажем. Това е от голям плюс, защото все още нищо не сме спечелили и сме гладни за победи. Смятам, че това е позитив и може да компенсира липсата на опит”.

Колкото до помощта, която получава като лични съвети и напътствия от своя баща Николай Иванов, Дария споделя: „Със сигурност е полезно за един състезател да получава съвети от толкова голямо име, каквото е той. Но аз не искам да разглеждам нещата така. У дома той е моят баща, а не треньорът и легендата Николай Иванов. Разбира се, коментираме, напътстваме, което е безценно”.

Scroll to Top