Андрей Христов: Чувството да си в ЦСКА не може да се опише с думи

Юношата на ЦСКА Андрей Христов прави третия си пълен сезон с екипа на „червените“. 20-годишният талант успя да се утвърди като един от важните волейболисти в селекцията на Сашо Попов, като тази година това не се промени, въпреки наличието на сериозната конкуренция в отбора. 201-сантиметровият централен блокировач говори за сайта на ЦСКА, като сподели мнението си за развоя на сезона дотук, шансовете в турнира за Купата на България и своите амбиции.

Андрей, как се чувстваш след, може да кажем, доброто начало на сезона?

– Откакто е започнал сезона в ЦСКА се чувствам много добре. Така се случиха нещата, че за съжаление Тодор Костов се контузи и ми се даде шанс на мен и възможност да се изявя още от началото на годината. Чувствам се много добре срещу конкуренцията на Иван Латунов. От него има много какво да науча. Той е опитен състезател. Преминал е през доста клубове в България. Благодарен съм, че той е до мен. Като цяло и двамата чужденци Реда Хайкал и Милош Терзич също доста спомагат за цялата обстановка на отбора. Да бъдем по-добри. Чувствам се добре. Тренираме в добри условия. В добра обстановка. Амбицирани сме. Мотивирани. И се готвим за купата. Както и за останалата част за сезона.

Ако трябва да поставиш някаква оценка на свършеното дотук, каква би била тя?

– Бих казал добра оценка. Имахме два мача, които можеха да се случат по-различен начин срещу Нефтохимик и Дея спорт, но така се е случило. Надиграха ни.

Ти самият си само на 20 години, но вече си от опитните, може да кажем, играчи на ЦСКА. Четвърти сезон караш в мъжкия отбор, как се чувства едно 20-годишно момче в състава на „червените“?

– Това е една много голяма възможност, която бих казал, че така се случи с течение на обстоятелствата на тези две изминали години. Даде ми се шанс, тъй като ЦСКА, нямаше много големи възможности две години. Но това пък се отрази добре на мен и развитието на моята кариера. Доста значимо е да си в ЦСКА, един от клубовете на България с най-голяма история, най-много трофеи. Това е чувство, което няма как да се опише.

С оглед на конкуренцията този сезон, ти сам каза, че има и кадрови проблеми. Сега беше привлечен и Петър Бъчваров от Локомотив Пловдив на твоя пост. Ще успееш ли да се пребориш и да удържиш мястото си в титулярния състав?

– Смятам, че Петър Бъчваров също е доста опитен играч и той е преминал през не малко клубове в България. Все пак има десет години разлика с мен. Ще се боря. Ще дам всичко от себе си, както винаги съм го правил. Но това треньорът ще го прецени.

Докъде може да стигне ЦСКА, както за първенство, така и за купата?

– Достатъчно амбицирани сме да се борим за първите места. Реално е, мисля, че може да се случи. Имаме двама опитни чужденци, отделно и други опитни играчи, които дълго време са се изявявали в клубове в България, а някои и в чужбина. Смятам, че е напълно реален шансът да стигнем до върха.

Ти самият, как оценяваш твоето развитие и накъде гледаш в близко бъдеще? Какви са твоите лични амбиции?

– Моето развитие досега го оценявам като добро. Смятам, че през тези години, които съм в ЦСКА и от две години насам не съм спирал да играя, това за мен е доста голям шанс, както казах и смятам, че нещата се случват. Нямам планове за близко бъдеще. За сега съм в ЦСКА. Догодина не знам какво ще се случи, всичко зависи от желанието на клуба. Стъпка по стъпка. Всеки ден тренирам, давам всичко от себе си и разбира се целта ми е колкото се може по-напред да достигна.

Scroll to Top