Александра Костадинова: Никога не се отказваме и се борим докрай

Капитанът на ЦСКА Александра Костадинова постави своята оценка за изминалия редовен сезон. „Червените“ завършиха на второ място в класирането, с 12 успеха от 14 срещи в Демакс НВЛ. Съставът на Юлия Иванова и Тони Зетова ще се изправи срещу Хектор на четвъртфиналите, а основната цел пред тима е участие на пореден финал. Ето какво каза пред cskavolley.com Костадинова.

 

Алекс, доволна ли си, както ти, така и отборът, от представянето в редовния сезон?

– Винаги има какво още да се желае. Въпреки това сме щастливи, че завършихме втория полусезон с победа (3:2 над Славия). Имаше мачове, в които играхме на приливи и отливи, но във важните моменти бяхме категорични и съсредоточени. Смятам, че израстваме както емоционално, така и игрово. Успяхме да се стиковаме и резултатите са налице.

Имаше няколко драматични победи с по 3:2 гейма, които постигнахте. Това ще бъде ли от плюс за психологическата ви нагласа?

– Да, точно тези срещи ни помогнаха да израснем като личности и състезатели. От тези мачове си вземаме поука, работим усърдно в залата и показваме, че търпим развитие.

Предстоят двубоите на истината. ЦСКА е фаворит в четвъртфиналите, но може ли да има подценяване?

– Винаги съществува такава опасност. Ще се опитаме да останем съсредоточени, защото нито един мач не е лесен и предрешен. Смятам, че както нашият отбор израсна, така и цялото първенство върви нагоре. Затова и в тези важни мачове, които ни предстоят, всичко което сме свършили през годината, положените усилия, трябва да ни се отплатят сега.

Амбицията на ЦСКА е за финал, има ли от какво да се притеснявате по пътя към целта?

– Разбира се, но ще се опитаме да направим така, че да не го покажем на полето. Когато има притеснение нещата се получават доста по-трудно. Ще опитаме да сме по-уравновесени и ще се борим докрай. Ние никога не се отказваме и искаме много силно да покажем най-доброто си лице и отново да играем на финал.

Победите над Левски през сезона доколко дават спокойствие и самочувствие по пътя към евентуален полуфинал с тях?

– Със сигурност не ни дават спокойствие, но имаме натрупано самочувствие, така е. Надявам се, че това е положително за нас, но ние излизаме във всеки мач с една нагласа – победа. Няма как тези победи да ни успокояват, защото те са в миналото. Ще излезем още по-мобилизирани, за да затвърдим победите.

Разбира се, без да се прескача първия етап…

– Абсолютно. Мачовете с Хектор, колкото и да изглеждат лесни, винаги крият предизвикателства. Срещу който и да излезем, трябва да вложим максимални усилия, за да не страдаме после.

Пожелаваме успех на ЦСКА и мачове пред пълни трибуни.

– Благодаря. Надявам се, че отново ще играем финал. Когато залата е пълна, емоцията е неописуема, както бе срещу Левски. Имайки такава подкрепа, не играеш само за себе си, клуба и победата, а и за тези хора. Призовавам ги да ни подкрепят в предстоящите срещи.

Scroll to Top