Юлия Иванова: Защо да не спечелим Купата на България?

Женският волейболен тим на ЦСКА ще опита да надгради спрямо резултатите, до които стигна през миналия сезон. „Червените“ играха финал за Купата на България и спечелиха бронзовите медали в първенството, но след стабилизирането на клуба, сега амбициите ще са още по-високи. Затова индикира и треньорът на тима Юлия Иванова. Тя говори за сайта на ЦСКА по няколко теми. Вижте какво каза още специалистката.

 

Г-жо Иванова, как върви подготовката на тима и доволна ли сте до момента от свършената работа?

– Засега всичко е както сме си го планирали. Отборът тренира усилено, натоварването е по-тежко. Надявам се да има по-добри резултати от миналата година. Имаме подкрепление от Ралина Дошкова. която си остана и тази година тук, както и от Криси Бончева, която се върна от раждане и ще помага. Отборът си е същият. Надявам се на по-добри резултати от миналата година, защо не и някое първо място.

Какво визирате като по-добри резултати?

– Поне да играем финал и за първенството, защо да не спечелим купата?! Имам надежди, но трябва да започне шампионатът, все пак да се види как са и другите отбори. Зависи как играем и ние, ако наградим качествата си, може и да успеем.

Това свързано ли е и с новото партньорство което има ЦСКА и Sunotec?

– Да! Новият спонсор, новото партньорство дава спокойствие. Работи се по-спокойно и по селекции, млади деца да се вземат. Определена дава сигурност. Резултатите идват от нас.

ЦСКА игра през миналия сезон основно с девойки. Те обаче натрупаха опит и сега това може да се окаже сериозен плюс в преследването на целите, така ли е?

– Когато играеш и нямаш отговорности е много по-лесно . Сега като е минало и си постигнал някакви цели, трябва да ги защитаваш. Отговорността е по-различна и по-голяма. Но се изграждаш като състезател. Имаш повече участия. Видяхме, че можем и сега искаме да се развием по-добре. Имат желание да играят волейбол момичетата и да се учат. Добри момичета и имат качества. Надявам се да се развиват.

Има ли опция за още някое попълнение?

– Не. Има само едно момиче което идва от Дупница, която има потенциал. Много добре ще пасне на отбора. Всички започват с ентусиазъм. Най-важното за мен е да покажем, че успехът миналата година не е случаен. Това плод на много и дълга работа на цялата школа. Разбира се да има и резултати и в подрастващите. В старша възраст най-вече.

Какво ще кажете за новата зала, която клубът успя да осигури за школата?

– Това е много добра новина. Имахме нужда, за да могат децата да тренират нормално. Това е част от процеса и благодарим на нашите нови партньори от Sunotec, които спомогнаха това да се случи. На Сашо Попов, на Верка Николова. Много усилия бяха положени, но само така ще можем да продължим да се развиваме. Надявам се и публиката да се върне в залите за официалните мачове, защото това ще е от огромна полза за нас.

Scroll to Top