Юлия Иванова: Трябва да покажем умения и характер, за да победим Левски

ЦСКА приема в петък от 16:00 часа Левски в първото издание на вечното дерби в Демакс лигата при жените за този сезон. Двубоят в зала „Васил Симов“ се чака с голямо нетърпение, а старши треньорът на нашия тим Юлия Иванов заяви, че освен технически умения, момичетата ѝ ще трябва да покажат и характер, за да стигнат до успеха.
„Мачовете с Левски винаги са по-специални. Чака ни много сериозен двубой, готвим се активно за него и се надявам, че момичетата ще покажат това, което сме тренирали. Това ще бъде битка, в която спортно-техническите качества трябва да бъдат комбинирани и със сериозен характер. Много пъти се получава така, че когато адреналинът е висок, може да има надскачане. Надявам се, че момичетата няма да прегорят, защото чакаме наистина с вълнение това дерби. Както в нашия отбор, така и при тях няма момичета, които да са играли в подобен мач. Това допълнително увеличава напрежението. Очаквам да се получи битка и ние да покажем воля, за да вземем този мач“, каза Иванова.
Тя сподели и какви цели си е поставила за този сезон. ЦСКА започна в първенството с три победи от 4 мача и е на второ място до момента, непосредствено зад Марица. „Има още много работа пред нас. Момичетата имат капацитет, но трябва да надграждаме всеки ден. Онова, което правим на тренировка, трябва да се научат да го показват на 100 процента и в официалните срещи. Изграждаме почти изцяло нов отбор, много различен спрямо миналия сезон. Това обаче не променя целите ни. Съвсем естествено, ние сме ЦСКА и искаме да побеждаваме във всеки мач. Амбицията ни е да стигнем максимално далеч, както за първенството, така и за купата“, каза още Юлия Иванова.

Scroll to Top