Юлия Иванова и Тони Зетова с обобщение след първия етап на сезона

Треньорите на ЦСКА Юлия Иванова и Тони Зетова направиха обобщение на първия етап от редовния сезон в Демакс лига. Нашите момичета заеха второ място в класирането, след като записаха 6 победи и само едно поражение. „Червените“ предстои да се срещнат с Хектор на 1/4-финалите от турнира за Купата на България, а при успех ще играят с Левски или Марица 2022 на полуфинал.

„Смятам, че има какво да се желае още като игра, но сме втори след Марица, което все пак е добре, на фона на преимуществото, което имат и спрямо конкуренцията на останалите отбори. Има много над какво да работим и да подобряваме, за да изпълним целта, която сме си поставили. Сега първата ни задача е да стигнем полуфиналите за купата, а след това и финал. Важното е да са здрави момичетата, защото имаме и проблеми с контузии“, сподели Юлия Иванова.

Тя допълни, че е трудно да се правят изводи, предвид че са изиграни прекалено малко срещи и изрази надежда, че трябва да се помисли в посока увеличаване бройката на мачове във вътрешното първенство. „Сезонът минава много бързо, кратък е и е трудно да се говори за израстване за такъв период. Ще правим такава равносметка като приключи. С бавни крачки, нещата се подобряват. Има сериозна конкуренция помежду ни – със Славия, Левски и Дея спорт. Имаме млади момичета, които тепърва има да надграждат. Нашата цел е не Марица да отслабва, а ние да ги догоним. В тази посока работим и това трябва да ни е амбицията. Опитахме се да им се противопоставим в първия мач този сезон, но не успяхме. Тепърва има още възможности пред нас“, каза още Иванова.

От своя страна Тони Зетова отчете международния опит, като основно предимство в редиците на Марица, спрямо останалите отбори. „На теория резултатите ни са много добри, второ място, със само една загуба, но има още какво да се желае като представяне на полето. Има какво да надграждаме, за да постигаме по-убедителни победи, защото имахме колебливи мачове, такива в които нямахме постоянство. Показахме характер, което е радващо разбира се. Тези победи с по 3:2 гейма са важни, защото не се примиряваме и се борим до последно. Много хубава победа взехме и над Славия във важен мач, изиграхме няколко тежки двубоя, но все още ни липсва този опит, който Марица трупа с международните си срещи. Опит, който няма как да компенсираме, тъй като в България мачовете на по-високо ниво са малко. Те играят с друго самочувствие и това се видя на нашия двубой, в който бяхме равностойни, но когато се стигна до решителните разигравания, те ги отиграваха убедително. Точно това е предимството на участието им в Шампионската лига вече толкова години. Но няма да се примирим, продължаваме да се борим и да търсим начин да ги достигнем. Надявам се, че ще видим и ЦСКА в Европа в скоро време“, сподели Зетова.

Scroll to Top