ВК ЦСКА обърна Берое от 0:2 в Стара Загора

ВК ЦСКА продължава перфектния си ритъм в efbet Супер Волей. „Армейците“ взеха първия си наистина сериозен тест от началото на сезона, след като обърнаха Берое за 3:2 гейма (21:25, 20:25, 25:22, 25:22, 15:8) при визитата си в Стара Загора.

В първите две части „червените“ имаха колебания в атака, като силното оръжие на тима до момента – блокадата не сработи на нужната висота. Нашите започнаха колебливо както първия, така и втория гейм, допускайки ранно изоставане с 5-6 точки. В средата на всяка част „армейците“ свеждаха разликата до минимум, но в моментите, когато можеха да обърнат развоя на събитията, волейболистите на Берое намираха начин да направят нова серия и да вземат своето.

В третия гейм ситуацията се промени. Блокадата на тима на Сашо Попов заработи, а това позволи на „червените“ да вземат предимство при 11:6. ЦСКА заигра с по-високо самочувствие и въпреки че Берое смъкна пасива до само точка, нашите не се пречупиха и спечелиха с 25:22.

„Армейците“ продължиха да доминират на полето в Стара Загора, като нападението също заработи доста по-добре. Това позволи на тима да изкове аванс от 13:7. Вместо да довършат домакините обаче, волейболистите на ЦСКА допуснаха неприятна серия от 6 поредни точки за равенство, което направи гейма непредсказуем. При 16:16 Михал отговори с добър начален удар, позволил и на Димитър Димитров да се разиграе на контраатака за 4 последователни точки, а оттам и даде възможност на тима да изравни в мача след 25:22.

В последвалия тайбрек опитът на ЦСКА си каза думата. Тимът на Попов започна отлично и взе предимство рано в гейма, а оттам успя да доминира и със самочувствие да завърши обрата за 15:8.

Най-резултатен за победата бе Димитър Димитров с 37 точки (1 блок, 1 ас). Иван Михал се отличи с 15 точки (7 блокади), а Александър Симеонов добави 12 точки (2 аса, 2 блокади). За Берое Спас Байрев завърши с 27 точки (3 блокади, 1 ас).

Статистика от мача може да видите тук: https://bit.ly/3zCFGfB

Scroll to Top