Великани! ЦСКА прегази Дея спорт и е на победа от финал

Голям мач и голяма победа за ЦСКА. Нашите волейболисти се доближиха до само още една стъпка от финала в efbet Супер Волей. Напук на проблемите с травми и несгодите в последно време, „червените“ изиграха един от най-добрите си мачове през сезона. Момчетата на Сашо Попов сразиха Дея спорт с 3:0 гейма (25:22, 25:21, 25:17) и само още една победа ги дели от битката за титлата. Успехът дойде в зала „Христо Ботев“, след като „армейците“ не могат да домакинстват във „Васил Симов“.

Резултатът бе плод на силна игра и доминация на всеки един елемент. Нашите успяха да се справят с атаката на съперника и да го ограничат до само 33 процента успеваемост. Блокадата ни заработи изключително ефективно, като Иван Михал се отличи с 4 точки на този елемент. Освен това атаката на „червените“ бе доста силна днес със своите 52 процента. Тодор Вълчев, Християн Великов и Мартин Божилов пък се справиха отлично на посрещане.

Страхиня Бързакович бе неотразим в атака със своите 17 точки (2 блокади, 58% в нападение), а нашите бяха улеснени и от достата грешки, които бургазлии допуснаха. Така ЦСКА вече води с 2:0 победи и може да реши всичко още на 9 април, вторник, когато е третият мач в Бургас.

Scroll to Top