Тони Зетова пое националния отбор за девойки до 18 години

Антонина Зетова е новият селекционер на националния ни отбор за девойки до 18 години. Легендата и помощник треньор на ЦСКА бе избрана на поста по време на днешното заседание на Управителния съвет на Българска федерация волейбол.

Тони има дългогодишна и успешна кариера като състезател, която пренесе и на треньорския стол. Заедно с Юлия Иванова те водят женския състав на ЦСКА, който неизменно играе финали срещу Марица в последните години.

В кариерата си като състезател Зетова печели бронзов медал от европейското първенство във Варна през 2001 г. На клубно ниво най-големият й успех е спечелването на Шампионската лига през 2005/06 с екипа на италианския Перуджа. Триумфира още в турнира за Купата на CEV през 2004/05, а през 2007 г. вдига и трофея от Чалъндж къп. С екипа на ЦСКА има 4 титли на България.

Дебютът на Тони Зетова начело на България ще бъде на европейските квалификации, които ще се проведат от 27 до 31 януари догодина. Вторият кръг е 11-14 април, а финалите са в Кипър и Гърция от 1 до 13 юли. Също така има и Балканско първенство, което засега е заложено за 17-23 юни, но на по-късен етап ще бъде определен домакин.

Scroll to Top