Тодор Вълчев: Да играя за ЦСКА е сбъдната мечта!

Тодор Вълчев облече преди две седмици екипа на ЦСКА. Опитният 34-годишен посрещач пристигна от състава на Хебър и вече записа първите си мачове за „армейците“. Шампион и носител на Купата на България с Марек Юнион Ивкони, Вълчев говори пред клубния сайт на ЦСКА за трансфера, амбициите, конкуренцията и целите.

 

Тодор, добре дошъл в ЦСКА. Как се чувстваш тук и как се стигна до този трансфер?

– Благодаря, чувствам се отлично. Атмосферата е много добра. С някои от момчетата съм играл и преди това, познавам всички. Предстои ни вечно дерби, имаме 10-ина дни, за да се подготвим за него и ако направим добра подготовка, ще можем да излезем и крайни победители. Аз бях в Хебър, а както всички знаят, нещата там не се получиха. Тогава ми се обади Сашо (Попов) и аз приех на драго сърце. Да играя за ЦСКА е сбъдната мечта за мен. Аз съм цесекар от малък и е добра възможност.

Като фен на ЦСКА, късно или навреме идва такъв трансфер?

– За мен е късно, но е важно, че вече съм тук, защото осъществих една мечта. Надявам се да остана по-дълго време в клуба.

Успя ли за толкова кратко време да се адаптираш към изискванията на треньора и новите си съотборници?

– Постепенно се адаптирам. С някои от момчетата съм играл и в други отбори, но с Александър Попов се работи добре, ще свикна.

Тази пауза, до мача с Левски, предполагам е добре дошла в такъв случая за теб?

– Да, абсолютно. Два дни след като пристигнах, трябваше да играем мач, след това още един и нямаше нужното време, за да вляза добре в тренировъчния процес. Сега ще имам това време, за да се сработя по-добре с разпределителите. За мен ще е плюс.

Виждайки отбора отвътре, докъде може да стигнете според теб?

– Има много опитни състезатели, трима чужденци, които са доста класни. ЦСКА допусна една загуба в Стара Загора, която можеше да се спести, но сезонът е дълъг и тези грешки са поправими. Ще се борим всеки мач за победа, ще видим докъде ще стигнем.

Конкуренцията на твоя пост също е сериозна. Готов ли си да се бориш за титулярното място?

– Разбира се. Затова съм дошъл, да се боря. Конкуренцията е хубаво нещо. Всеки познава Иван Колев, много опитен състезател, кубинецът Хорхе също е хубав играч, но ще се боря за мястото си на полето.

Успех и само ЦСКА!

– Благодаря. Най-важното е да сме здрави, останалото ще се нареди и само ЦСКА.

Scroll to Top