Страхотен ЦСКА матира Марица

Впечатляващ мач, с много емоция, хъс и желание. Така волейболистките на ЦСКА проведоха двубоя с Марица и заслужиха суперлативи за представянето си. Съставът на Юлия Иванова и Тони Зетова направи най-добрата си среща за последните години и сложи край на победната серия на съперника след страхотна битка и успех с 3:2 гейма (26:24, 24:26, 21:25, 25:22, 15:13).

Мачът бе пример за волята, която нашите състезателки показаха в хода на всяка една от частите. Тимът ни дори пропусна да вземе аванс от 2:0, след като гостенките се измъкнаха във втората част. В четвъртата пък ЦСКА отново демонстрира характер, записвайки 4 поредни точки в самия край, за да изравни резултата в двубоя.

В последвалия тайбрек Марица взе аванс от 4 точки в началото. Нашите се върнаха при 4:5, но шампионките направиха нова серия и дръпнаха при 11:7. Дори и тук „червените“ не се предадоха и след 6 поредни точки обърнаха за 13:11! Точката на спора бе сложена още при първия мачбол, за да може ЦСКА да нанесе дебютно поражение на пловдивчанки след 145 поредни успеха в родното първенство!

ЦСКА показа, че има силите и възможностите, да се бори с Марица. Успехът е показателен, като е доказателство за израстването на момичетата под ръководството на Иванова и Зетова.

Scroll to Top