Сашо Попов: Все още сме в период на адаптация

Старши треньорът и президент на ЦСКА Александър Попов изрази задоволството си след победата над Добруджа с 3:0 като гост. Той отличи доброто представяне на своя тим в срещата.

„Това е негостоприемна зала за нас. В последните години губим (4 поредни загуби). Благодарение на по-добрата ни финансова ситуация, имахме спокойно лято, направихме добра подготовка, изиграхме 9 контролни срещи, които ни помогнаха да се организираме. Все още сме в период на адаптация, но е хубаво, че в тази зала съумяхме, почти през целия мач, да налагаме това, което можем да правим като игра”, коментира Попов след успеха.

Той не пропусна да каже добри думи и за домакините. „Поздравявам момчетата на домакините. Те имаха цяло лято проблеми. Кой друг, ако не аз, да знам какво е да минаваш през такива неуредици. Събраха обаче добър отбор, който в тази зала ще създаде много проблеми тук. Хубавото за нас е, че в първи мач спечелихме чисто”, каза още специалистът.

Относно селекцията и привличането на опитните Милош Терзич и Реда Хайкал, той допълни: „Много внимаваме в селекцията на състезателите. Те трябва да отговарят на определени критерии, които не винаги са спортно технически. Терзич и Хайкал имат сериозен характер, възпитани и мотивирани. Ние търсим точно такива, защото на това учим и нашите момчета. И когато ги намерим, става лесно. Освен силни волейболни качества, имат характера, който ни трябва”.

Scroll to Top