Сашо Попов: Властимащите трябва да знаят, че ЦСКА е институция!

Президентът и старши треньор на ЦСКА Александър Попов изрази възмущението си от продължаващата липса на яснота около базата на „червените” и зала „Васил Симов”. Той коментира ситуацията след поражението от „Нефтохимик 2010” с 1:3 гейма в сряда. Пред камерата на Sportal.bg Попов коментира интервюто, което служебният министър на спорта Андрей Кузманов даде в началото на седмицата и по-точно частта, касаеща „армейците”.

„С интерес следях в Sportal.bg интервю на спортния министър и доста се изненадваме, защото продължава да се твърди, че тук, на „Червено знаме”, ще бъде някакъв оазис. Аз продължавам да не разбирам как сред руината „Червено знаме” не намират време и предишните, и сегашните управляващи да се поинтересуват от нашето мнение. Ние сме тук от 60 години. Защо не ни питат какво е нашето мнение за този оазис и имаме ли място в него. Ние сме намерили финансиране, имаме проекти и сме готови да построим зала или най-малкото да направим големи инвестиции в реновирането на тази. От много дълго време чакаме властимащите не само да се поинтересуват, а наистина да разберат, че нашият клуб е институция и не може така през медиите да разбираме какво ще бъде нашето бъдеще”, коментира възмутен Попов.

Относно самия двубой, той заяви: „Съжаляваме за първия гейм, но това е играта. Спортно- технически не успяхме да бием достатъчно добър флот, такъв какъвто имаме. Съперникът посрещаше доста често с двама посрещачи. Ние не намерихме решение, от там те имат добър разпределител и играят бързо. Беше ни трудно и на блок. Борихме се. Ако можехме да върнем лентата назад, бихме променили тактическия замисъл на сервиса, защото ни затрудниха на тяхната първична атака. Има върху какво да мислим и върху какво да работим. Имахме доста болни момчета, имахме по-леки мачове докато се възстановяваха. Сега ни предстои по-трудната част от програмата на първенството. В същото време, наред с опитните състезатели, даваме шанс и на по-младите, внедряваме в играта и състезатели от школата. В този мач Георги Татаров се справи прекрасно, ще продължаваме в тази посока”, каза Попов и допълни, че очаква тежко гостуване на „Дея Спорт” в Бургас в неделя.

Scroll to Top