Сашо Попов: Още юли внесохме проект за нова зала, но Кузманов не намери за редно да ни повика

Александър Попов направи скандално разкритие в ефира на предаването „Златният гейм“ по „Диема Спорт“. След като дълго време търпеливо изчакваше някаква реакция, той в крайна сметка обяви, че от клуба е входиран в Министерството на спорта инвестиционен проект за зала „Васил Симов“, с капацитет от 4 хиляди седящи места. Това бе направено още през юли месец, но и до момента никой от ведомството не е намерил за необходимо да потърси „армейците“ за разговор и обсъждане на проекта. А в същото време допреди седмица се водеше таен търг за наддаване за базите на „Четвърти километър“.

„В края на годината искам да покажа реално какво се случва. Бяхме фрустрирани от последните дни на служебния кабинет, когато министър Кузманов каза, че на мястото на „Червено знаме“ ще изникне оазис. Недоумявам как е възможно в тази зала, в която от 65 години са израснали легендарни имена, над 200 национални състезатели, намерили сме инвеститор, внесли сме инвестиционно намерение и никой не е намерил за нужно да ни каже една дума. За втори път намираме инвеститор, който може да направи нещо с тази база, а държавата не намира за необходимо да поиска среща с нас. В последните 30 години държавата не е забила един пирон, а ние сме инвестирали около 2 милиона лева за ремонт и наеми. Без тези пари, залата щеше да прилича на басейна, в руина. Няма спортен клуб в България, който да плаща наем, да прави реконструкция, а за сметка на инвестираните пари, те да ни увеличават наема, защото залата изглежда по-добре и стойността й се вдига“, изрази възмущението си Сашо Попов.

Добрата новина за ЦСКА може да дойде от предстоящата среща на ОСК на „червените“ клубове с новия министър на спорта – Радостин Василев. Тя ще се проведе в четвъртък следобед, като надеждите са, този път, в негово лице, наистина да се намери човек, готов да разреши казуса.

„Надявам се, с позитивизъм, да си кажем болката на бъдещата среща и какви са опциите, за да се случи нещо. Ние си платихме всички задължения на тази държава, единствени успяхме, търпяхме, разпродадохме каквото можем, но изплатихме всички данъци и осигуровки, които дължахме. Това е най-голямата ни победа“, каза още Сашо Попов.

Scroll to Top