Сашо Попов: Носим отговорност пред „червена“ България

Старши треньорът и президент на ЦСКА Александър Попов изрази задоволството си от победата над Левски във вечното дерби на България. „Армейците“ се наложиха с 3:2 гейма над големия съперник, като по този начин записаха дубъл над „сините“ през сезона, печелейки и първия мач с 3:1.

Специалистът бе доволен от резултата, като заяви след мача, че той и волейболистите му носят отговорност пред „червената“ публика и се надяват, че ще отговорят на изискванията на феновете.

„Мачът с Левски винаги носи различен заряд и мисля, че моментната форма не определя победителят, а емоцията. Радвам се, че победихме, но не беше с особено добра игра. Както Левски, така и ние имахме трудности с болести, контузии след Нова година. Смятам, че мачът беше равностоен, беше емоционален, на приливи и отливи и от едната, и от другата страна. Благодарение на публиката и емоционалния заряд, Георги Татаров направи много силен мач. Той се връща след тежко заболяване от COVID-19, беше почти месец извън строя, на тренировка последната седмица беше на 30% от възможностите. Но ние сме отговорни пред цяла „червена“ България. Понякога тази отговорност трудно се понася, но сме събрали момчета, които, надявам се, започват да разбират какво означава да играеш за ЦСКА и това да им вдъхне кураж защо са тук. Поздравявам и Реда Хайкал, който направи магнитен разонанс, добре е. Има характер и стиска зъби“, анализира ситуацията след успеха Сашо Попов.

Либерото Добромир Иванов пък имаше двоен повод за празник, след като беше рожденик и си направи отличен подарък. „Много е трудно в тази ситуация, почти не можем да изкараме по цяла тренировка, но се раздадохме, кой каквото може. Вътрешно трябва да вярваш, че можеш да го направиш. Като цяло в мача нещо не ни се получаваше, не ни вървеше играта. Но знаехме, че има тънки моменти в такива важни мачове, при такава атмосфера, и те правят разликата. Предстои ни тежко гостуване в Русе, тежко гостуване в Разлог. Ще се стараем да стигнем възможно най-далеч, а аз благодаря на Господ, че имам възможност да играя пред такава публика“, каза Иванов

Scroll to Top