Реда Хайкал: Ако сме здрави, можем да бием всеки

Реда Хайкал се утвърди като един от най-добрите волейболисти през този сезон в българския елит. Диагоналът на ЦСКА е лидер при реализаторите в Супер Волей, като има средно по 5.9 точки на гейм. Освен това той е и с най-много точки общо от всички волейболисти в елита – 301. Египетският национал също така е и на второ място в класацията при изпълнителите на сервис. Хайкал е забил по 0.53 аса на гейм и има общо 27 точки директно от начален удар. Половин година, след като бе привлечен в ЦСКА, той говори пред клубния ни сайт за изминалия период, адаптацията, новата действителност и шансовете на „армейците“ в битката за върха.

 

Реда, минаха 6 месеца, откакто стана част от ЦСКА. Как се чувстваш?

– Чувствам се страхотно. Радвам се, че съм част от клуба. Момчетата се отнасят прекрасно с мен и всичко е наред.

Свикна ли с обстановката и оправдаха ли се очакванията ти?

– Да, много бързо свикнах. Категорично съм доволен, че приех това предизвикателство. Смятам, че първенството е на високо ниво и има клубове, които са равностойни в борбата за първото място, сред които сме и ние. Благодарение на ръководството и съотборниците ми, тук съм на правилното място.

А как ти се стори публиката на ЦСКА? Играхте срещу вечния съперник Левски в зала „Васил Симов“…

– Беше невероятно. Честно казано, нямах търпение да играем пред нашата публика в този мач, защото в първия срещу Левски нямахме фенове. Вижда се голяма разлика, когато те са в залата. Емоцията беше уникална. Радвам се, че победихме, защото това бе важен мач за нас.

След като вече сте заедно от половин година, какво е нивото на ЦСКА, в сравнение с другите водещи клубове?

– Смятам, че можем да победим абсолютно всеки един от тях, включително и Хебър. За да го направим обаче, трябва да сме здрави и да останем такива за по-дълго време. Досега не ми се беше случвал подобен сезон, в който да има такъв малшанс около отбора, с толкова много контузени и болни. Още от самото начало тръгнахме в тази посока, с травмата на центъра Тошко (Тодор Костов). След това ни сполетяха вируси, още контузии. Не е лесно в такава обстановка. Но вярвам, че постепенно намираме ритъм и това се вижда в резултатите.

Загубихте обаче в Разлог. Как ти се стори обстановката там?

– Човече, не бях виждал подобно нещо. За пръв път играя в толкова малка зала. Дори при децата ползват по-големи зали. Не съм сигурен дали тя изобщо отговаря на професионални изисквания, с толкова нисък таван и такива малки размери. Домакините са свикнали там и това е огромно предимство за тях. Ние направихме една тренировка и на следващия ден залата стана още по-тясна, защото сложиха и системата за видео повторения. Не го намирам за нормално, но щом от Лигата са преценили, играем в каквито условия ни поставят.

Scroll to Top