Петима волейболисти на ЦСКА в Топ 5 на индивидуалните класации

Петима от волейболистите на ЦСКА попадат в Топ 5 на индивидуалните класации от началото на сезона в мъжкото ни първенство. „Червените“ започнаха отлично сезона, като в първите си 5 мача постигнаха 5 победи и взеха пълен актив от 15 точки. Силният старт се дължи на много солидното отборно представяне на състава на Сашо Попов, но също така и на индивидуалните умения на всеки един от селекцията в клуба.

Бившият сръбски национал Милош Терзич е лидер при посрещачите. Той има 70 процента успешно отиграни сервиси на съперниковите волейболисти, което го поставя със 7 пункта пред следващия го Явор Генов от „Добруджа“. Пето място в класацията пък заема либерото Добромир Иванов с 62%.

Египетският национал Реда Хайкал е на второ място по два от показателите от началото на сезона. Диагоналът има средно по 6.62 точки на гейм, като изостава единствено от Спас Байрев от „Пирин“ Разлог с 6.64. В Топ 5 е и младият ни талант Георги Татаров, който има средно по 5.06 точки на гейм. Хайкал е втори и на начален удар със средно по 0.69 аса на гейм, като отново изостава от Байрев (0.82).

Друг от новопривлечените – Иван Латунов е в Топ 5 на успешно спрени атаки на съперника. Централният блокировач заема четвърта позиция на този показател. Той има средно по един блок на гейм. Лидер е Петър Бъчваров от „Локомотив“ Пловдив с 1.25.

Scroll to Top