Около хиляда аплодираха мощно ЦСКА във финала за Купата на България

ЦСКА не се предава и винаги се бори докрай. Водени от страхотната подкрепа на около хиляда свои привърженици, момичетата на Юлия Иванова и Тони Зетова дадоха всичко от себе си във финала за Купата на България. Те показаха характер и притиснаха Марица, преди да отстъпят с 1:3 гейма в зала „Христо Ботев“ в София.

„Червените“ започнаха много мотивирано и концентрирано, като стояха солидно на полето, както в атака, така и в защита. Това позволи на нашите да са равностойни на пловдивчанки и да не позволяват на съперника да се откъсне в резултата. Двата тима водиха битка до самия край, но Марица се възползва от по-големия си опит и измъкна частта след 25:22. Това оказа влияние върху представянето на ЦСКА във втория гейм, където момичетата ни не влязоха добре и бързо отстъпиха с 12:25.

Мощната подкрепа от трибуните обаче върна „червените“ в играта. Волейболистките ни увеличиха силата на сервиса, поставиха съперника под напрежение и се възползваха. ЦСКА показа висока класа и много воля, за да не се предаде без битка. Със самоотвержена игра „армейките“ стояха по-добре на полето в третия гейм и използваха преимуществото си, за да намалят пасива след 25:22.

В последвалата четвърта част нашите момичета бяха равностойни до 10:12, когато допуснаха две мини серии. След тях Марица взе предимство и в крайна сметка затвори срещата с 25:15. Въпреки поражението обаче, ЦСКА заслужи аплодисментите на верните ни фенове, които поздравиха волейболистките за сърцатата игра.

 

Scroll to Top