Мартин Павлов: Ако останем здрави, можем да бием всеки

23-годишният Мартин Павлов кара своя трети сезон в мъжкия състав на ЦСКА. Посрещачът се утвърди като един от водещите волейболисти на „армейците“ за този период. Той говори пред сайта на ЦСКА за изминалия период, настоящия сезон и амбициите си.

Мартине, как се чувстваш броени дни преди подновяването на волейболния ни сезон и битката в турнира за Купата на България?

– Много добре. Нещата вървят отлично. Всичко е страхотно, както и първата година в която дойдох. Всичко е нормално, разбираме се отлично с останалите момчета. Всъщност, още първата година когато дойдох, всички, особено по-опитните тогава, като Христо Цветанов, който играеше при нас, се постараха да се почувствам така, все едно винаги съм бил част от клуба. Така, че не е имало момент, в който да се чувствам, че не съм бил от отбора. Винаги съм се чувствал на място, винаги ми е било приятно да тренирам. Страхотни момчета, страхотна атмосфера.

Тази година вътрешната конкуренция на твоя пост изглежда доста сериозна. Може би това е най-силният ЦСКА, в който ти си бил до момента, така ли е?

– Да. Но това е доста добре. Защото всеки спортист има спортна жажда и подсъзнателно това те кара да даваш повече от себе си. Това помага в тренировките на всички. Радвам се, че конкуренцията е наистина сериозна.

Докъде според теб може това да отведе отбора?

– Честно казано трудно ми е да прогнозирам. Трудно е да се кажеш с точност. Много неща могат да се променят в последствие. Обстоятелства с разболявания, контузии. Ако обаче говорим да сме напълно здрав отбор, имаме според мен шанс да стигнем доста, доста напред. Всичко зависи от обстоятелствата, но може да победим всеки съперник.

Доста напред за ЦСКА означава финал.

– Аз винаги се боря за победа и първо място. Точно какво ще стане, ще видим. Все пак това е спорт и ден за ден, както и мач с мач няма нищо общо.

В отбора бе привлечен опитен и класен играч като Милош Терзич? Помага ли ти той за твоето лично израстване?

– Със сигурност, като го гледам отстрани как играе, как се движи, научавам се. Как тренира, как е изградил дисциплина и навици в годините. С него общуваме добре, приятелска е обстановката. Обичам предизвикателствата и да се съревновавам с различни спортисти. С хората до мен, не да покажа, че съм по-добър, но да видя на какво ниво съм.

Как се виждаш ти в близко бъдеще? Правиш ли планове?

– Спрях да правя планове, защото много неща се променят. Тренирам и се наслаждавам ден за ден. Каквото дойде ще го решаваме в последствие. В момента се радвам, че съм в ЦСКА, тренирам, здрав съм и всичко е наред. После ще видим.

Scroll to Top