Мартин Наков: Изненадах се, че започнах срещу „Раковски”

18-годишният Мартин Наков дебютира с екипа на ЦСКА в мъжкия ни волейбол. Младият разпределител изигра цял мач като титуляр за „армейците” при победата над „Раковски” Севлиево с 3:0 гейма в двубой от петия кръг на Супер Волей. Той изигра стабилен двубой и допринесе за успешния му изход.
„Чувствам се много добре. Бих казал, че като за първи мач имаше напрежение, но въпреки това се справих и момчетата много ми помогнаха, за да се успокоя. Бях изненадан, че стартирах, но все пак имаме и проблеми в състава и това наклони везните в тази посока”, каза след дебюта си Наков.
Той изрази надежда, че ще се пребори за още игрово време под ръководството на Александър Попов до края на сезона. „Със сигурност нивото на мъжкия волейбол е много по-високо от това, с което съм свикнал. Това е нивото обаче, на което искам да продължа да играя. Обграден съм от професионалисти, играта е по-бърза и става много по-сложно. Надявам се да имам още изяви, но ЦСКА разполага с двама много добри разпределители, а аз тепърва навлизам в мъжкия волейбол. С каквото мога и когато е нужно, ще помогна”, каза още младокът.
Наков остава здраво стъпил на земята по отношение шансовете на „червените” в борбата за титлата. „Мястото на ЦСКА винаги е на върха. Очакванията ми са пак да се върнем там, но да не се изхвърляме, въпреки добрия състав, с който разполагаме, защото конкуренцията също не е никак слаба. Сезонът е още в началото си, много неща могат да се случат до пролетта”.

Scroll to Top