Мартин Божилов: Вярвам, че ще постигнем силни резултати

Мартин Божилов се завръща в ЦСКА след 4 сезона пауза. Либерото, което през лятото бе част от националния отбор, отново ще защитава екипа на „армейците“, като ще опита да помогне с опита си за по-силно представяне на тима в efbet Супер Волей. 35-годишният Божилов говори пред клубния ни сайт за своите очаквания.

 

Мартин, какво е чувството да се завърнеш обратно в ЦСКА?

– Много добро. Преди четири години отново бях в ЦСКА и се радвам, че пак мога да играя в зала „Васил Симов“. За съжаление нямам много голяма сработка с момчетата, тъй като бях в националния отбор, но вярвам, че ще се случат нещата и ще се напаснем. В процеса на игра вече, в хода на първенството, ще се получават и по-добре нещата при нас, убеден съм. Ще изградим нужния синхрон, за да успеем да побеждаваме.

Това, че тренира цяло лято с националния отбор, ще ти помогне ли?

– Не знам. Пет месеца бях в националния отбор, нямах много голяма почивка, след което започнах директно в ЦСКА. Но това важи и за други състезатели. Със сигурност ще е тежко, но ще дам всичко от себе си, за да покажа най-доброто, на което съм способен.

Имаше ли колебания за избора си?

– О, не, никакви! Исках да се прибера при семейството ми в София и това също наклони везните в посока ЦСКА и да се върна тук.

Как ти се струва отборът?

– С някои от момчетата съм играл и преди – Влади Станков, Тошко Костов, Симеон Александров. Интересно ми е да играя с двете нови попълнения от чужбина, Иван Михал, Стойко Ненчев, Иван Колев, все опитни и класни волейболисти. Ще успеем да постигнем добри резултати, вярвам в това.

За ЦСКА това винаги означава борба за титлата. Доколко може да се атакува тя?

– Доста отбори заявиха претенции за спечелване на купа и шампионат. Ние искаме да гледаме мач за мач, да се подобряваме и накрая в плейофите да сме в оптимална форма и да покажем най-доброто от себе си. А какво ще стане, Божа работа.

Липсваше ли ти атмосферата в залата?

– Със сигурност. Тук винаги съм получавал много добро отношение, имам прекрасни спомени. Настроен съм позитивно, пожелавам на всички да са здрави, да няма контузии, както беше миналата година, за да може отборът да върви напред и нагоре!

Какво би казал на феновете?

– Да подкрепят отбора, в добро и лошо. Те винаги са го правили, надявам се, че и тази година ще е така. Ще опитаме да ги зарадваме с колкото се може повече победи.

Scroll to Top