Летящ старт за ЦСКА в Супер Волей

ЦСКА записа възможно най-доброто начало на новия сезон в Супер Волей. „Армейците” сразиха Добруджа с 3:0 гейма (25:17, 25:20, 25:20) като гост и показаха, че през настоящата кампания ще се върнат към традицията да се борят за медалите, а защо не и да преследват титлата в първенството!

Двубоят премина при надмощието на момчетата на Сашо Попов. В първия гейм те успяха рано да направят разлика и да я поддържат, за да поведат с 25:17. Втората част премина значително по-равностойно, като домакините стояха в непосредствена близост до „червените”. Това продължи до 18-ата точка, когато ЦСКА успя да пробие посрещането на Добруджа и след хубава серия да затвори гейма при 25:20.

В началото на третата част настана известно объркване. При 7:6 за нашите момчета на сервис за домакините застана Явор Генов. Негова серия доведе до обрат за 9:7, но в този момент Попов алармира, че ротацията на Добруджа е сбъркана и на начален удар е трябвало да бъде друг волейболист. Така резултатът бе върнат за 8:6 за ЦСКА, след което нашите момчета взеха контрол върху събитията на полето и затвориха сблъсъка с 25:20.

В следващия кръг, на 29 октомври е вечното дерби с Левски. Мачът е в зала „Левски София” от 19:30 часа.

Scroll to Top