Ивайло Стефанов: ЦСКА надгради, но е рано да се считаме за фаворит

Ивайло Стефанов от години е доказал, че е абсолютен пример за подражание за всички волейболисти в България. Вече на 48, той продължава да е на ниво, поддържа отлична физическа форма и има глад и любов към играта. В момента той е играещ помощник-треньор на ЦСКА, като се включи на подобаваща висота при победата над „Дунав” с 3:1 гейма миналата седмица. Стефанов е категоричен обаче, че силният старт на „армейците” не трябва да хвърля феновете в облаците, защото тепърва предстоят тежки битки.
„Прекалено рано е да се правят някакви генерални изводи. Имаме контузии, здравословни проблеми си има отбора. Да, направихме силен старт, но сезонът е много дълъг. При всички положения положителното е, че отборът е на по-различно ниво от миналата година, надгражда се. Чужденците си вършат добре работата, хубави момчета са и всички ги приехме радушно. В интерес на истината, България е едно от малкото места, където чужденците получават такова позитивно отношение. Бил съм в чужбина и знам за какво става въпрос. Важното сега е, че тренировъчният процес е много по-различен от миналата година. Всеки един от новите, които дойдоха, се адаптира и сега сме едно цяло. Доста по професионално е усещането. Ако Тошко (Костов) беше здрав, щеше да е още по-добре, надявам се скоро да се възстанови и да се върне, защото той е един от нас. Наистина ми се иска да се представим по-силно, но за фаворити и битка за титлата, все още е твърде рано да се говори”, сподели Иво Стефанов.
Относно неговото включване в мача с „Дунав”, той заяви: „Аз съм си в отлична кондиция. Вече съм на 48 години, но се чувствам на 20. Разбира се, това е само в главата ми, дали играта е на това ниво, се вижда отстрани. Важното е, че винаги мога да вляза на полето и да помогна. Сега на хартия ни предстои по-лек мач с „Раковски”, но младите в отбора трябва да знаят, че такова нещо няма. И всеки двубой ще бъде тежък, ако подходиш лековато към него. Никой не дава победата ей така, само защото срещу него е излязъл някой си. Играе се за всяка топка. Това са хубави уроци за младите. Те трябва да играят по един и същи начин, без значение срещу кой”, каза още помощник-треньорът на ЦСКА.
Той поздрави и „Хебър” за влизането им в групите на Шампионска лига. „Един добър успех за „Хебър” и за Пазарджик. Отборът има хубава селекция, върна се и Виктор Йосифов в първенството. От години казвам, че колкото повече хора налеят пари във волейбола, толкова ще е удоволствие да се гледа от зрителите. Без средства се играе с юноши и да се закърпи положението. Ако имаш хубав бюджет, може да си позволиш каквито си искаш състезатели. А ние имаме много класни състезатели, който играят в чужбина. Защо тези момчета да не се върнат, както се случва сега?! Затова и успехът на „Хебър” е нещо хубаво. Безспорно те са най-класният отбор в България в момента. И заслужено отстраниха „Олимпиакос”. И на мен, като българин, ми е приятно да гледам българи да участват в най-високите европейски сцени, затова ги и поздравявам”.

Scroll to Top