Хорхе Гарсия: Да съм част от ЦСКА е огромен престиж

Двукратният шампион на Индонезия Хорхе Гонсалес Гарсия е едно от новите попълнения на ЦСКА за този сезон. Кубинецът е на 32 години, висок е 204 сантиметра и играе като посрещач. Той прекарва последните 10 сезона в Азия, като е играл за Ал Араби (Катар), Ал Насър (Саудитска Арабия), Ал Аин (ОАЕ), като печели титлата на Индонезия с екипа на Джакарта ЛавАни. Ето какво каза Гарсия пред сайта на ЦСКА.

 

Хорхе, как се чувстваш в първите си дни като част от ЦСКА?

– Чувствам се много добре, отборът е невероятен. Съотборниците ми са изключително гостоприемни, което прави адаптацията ми още по-плавна. За мен всичко дотук е отлично. Много съм щастлив в ЦСКА и ще продължавам да работя, за да успеем заедно да направим нещо голямо за клуба.

Как се стигна до пристигането ти в София?

– Тук съм, благодарение добрата работа на моя мениджър и това, че Сашо Попов ме хареса. Благодарен съм на треньора и на хората от клуба, които много ми помагат, вярват ми и работя усилено, за да не ги разочаровам.

Какво знаеш за ЦСКА?

– ЦСКА е исторически клуб, най-успешният в България. Да бъдеш част от него е огромен престиж и това ме кара да се чувствам още по-щастлив, че се стигна до моя трансфер тук.

Познаваше ли някой от отбора преди това?

– Да, познавам Иван (Михал) от Катар. Той ме приветства тук и съм много щастлив, че ще играя с него. Помага ми, за да се адаптирам по-бързо.

Докъде смяташ, че може да стигне тимът този сезон?

– Ние сме много силен отбор, работим усилено, за да постигнем успех. Искам да спечелим медал, не знам с какъв оттенък, но ще се боря именно за това – да се качим на почетната стълбичка. Разбира се, надявам се да влезем в битка за титлата, но не мога да кажа дали ще я спечелим.

Кои ще са претенденти за титлата според теб?

– Не мога да кажа, защото сме играли само контроли. Знам, че първенството ще бъде много силно, ще се борим, пък ще видим какво ще стане.

Идваш след две титли в Индонезия, какво можеш да ни кажеш за първенството там?

– Станах шампион в последните две години, така е. Хората там са ми като семейство. Президентът и феновете ме обичат, не само заради резултатите, но и заради отношението ми към тях. Всичко бе невероятно, много различно от всяко едно друго място, на което съм бил.

Наскоро ти се роди дъщеричка…

– Благодаря. Казва се Антонела Гонзалес. Всичко с нея и жена ми е добре. Искам да ги видя, но най-вероятно след няколко месеца те ще дойдат тук. Може би след Нова година, нека да мине малко време.

Късмет и сполучлив сезон.

– Благодаря, за мен бе удоволствие, ще дам всичко от себе си, за да стигнем максимално далеч.

Scroll to Top