Георги Татаров: Благодарен съм за шанса, който ми се дава

Големият талант на ЦСКА и българския волейбол Георги Татаров започна отлично новия сезон в Супер Волей. 18-годишният нападател, който може да се подвизава еднакво добре като посрещач и диагонал, оправдава доверието до момента, гласувано му от Александър Попов. Ето какво каза той за клубния сайт на „червените”.

Георги, започна силно новия сезон и успяваш да помогнеш на отбора до момента. Как се чувстваш?
– Чувствам се много добре. С новите момчета от отбора се разбираме отлично. Мисля, че градим много хубав колектив и отборът тази година ще бъде боеспособен, ще може да даде съпротива дори и на най-добрите, като „Хебър” и „Нефтохимик”. И се надяваме да го покажем на игрището, както се получава на тренировки и на първите мачове от сезона.
Още си доста млад на 18 години, на една възраст, на която рядко се дава такъв шанс, но ти вече втори сезон успяваш да се бориш за мястото си в състава. Ще успееш ли да издържиш и физически и психически на това напрежение на тези очаквания?
– Надявам се наистина да успея да издържа, уверен съм, че ще го направя. Гледам да помагам на отбора по какъвто и да е начин. Винаги съм бил благодарен за шанса, който ми се дава. Винаги давам всичко от себе си и гледам да го оправдая.
Този цесекарски дух, който се учи в ЦСКА, който на много малко места може да се види, дава ли ти допълнително мотивация и увереност?
– Да, разбира се. Като играеш за ЦСКА, чувството е различно. Винаги искаш да дадеш всичко от себе си. Искаш ЦСКА да стигне до върха. Всеки един треньор, от най-ранна възраст, до мъже ни казва само едно, че ЦСКА се бори винаги за първото място, няма друга опция.
Смяташ ли, че сега е настъпил моментът и ти да блеснеш още по-сериозно и ЦСКА да се пребори за това първо място?
– На първо време моята цел е да се класираме колкото се може по-напред. Това дали ще блесна, ще покаже времето. Аз гледам мач за мач. Гледам да се подготвя по-добре за следващия мач.
А ти къде се чувстваш по-полезен? В коя част на полето?
– Сега в ЦСКА се чувствам по-полезен като посрещач, защото диагоналът, който имаме, е наистина на много високо ниво, национал на Египет. Смятам, че се справя много добре. Сега съм полезен в друга позиция – посрещач. Иначе се чувствам добре и на двете позиции. Където се налага да играя, съм готов да помагам на отбора.
Доколко успехът от лятото с националния отбор за юноши, този сребърен медал от световното първенство, ти дава допълнително самочувствие и увереност?
– Разбира се, има го и това нещо. Нормално е да повишиш самочувствието си, след като си постигнал такъв успех – втори в света. Не смятам обаче, че нещо се е променило преди да стана втори и сега. Същият човек съм, винаги отивам на тренировка и се раздавам на максимум. Гледам на мачовете да бъда по-полезен.
А този интерес, който предизвика с изявите си, влияе ли ти?
– Смятам, че не. Не мисля, че съм направил чак такъв голям интерес. Гледам да съм по-скромен и да правя това което обичам, да играя волейбол. Засега мисля само за това да се подготвям колкото се може по-добре за мач, всичко друго е на заден план.
Какви са бъдещите планове, някои от по-младите момчета отиват в САЩ. Ти в каква посока мислиш да поемеш?
– Надявам се някой ден да играя на най-високото ниво, също и за мъжкия национален отбор. За заминаването за САЩ, мислил съм го, но не смятам, че това е моето, което трябва да правя. Но нищо не се знае. Засега не е опция. Надявам се на първо време да направя много добър сезон с ЦСКА и да радваме феновете. Да се класираме колкото може по напред.
Като каза феновете, очакваш ли тяхната подкрепа в скоро време? Защото все още не сте я усетили през този сезон.
– Разбира се, че я очаквам, вече втора година играем почти без публика. Много по-различно е когато играеш пред публика и се надявам колкото може по-скоро да усетим тяхната подкрепа.

Scroll to Top