Делчо Раев: В ЦСКА никога не се предаваме

Делчо Раев кара своя трети сезон с екипа на ЦСКА. За този период разпределителят се превърна в ключова фигура в системата на игра на Сашо Попов. Опитният волейболист направи ключово включване и в четвъртък, когато именно негово влизане в четвъртия гейм, а в последствие и добри изяви в тайбрека помогнаха на „армейците“ да победят Хебър в Пазарджик с 3:2 гейма.

„Няма човек в отбора, който да не е искрено щастлив от резултата, който постигнахме. Те бяха фаворит в двубоя, но успяхме да ги победим и това ни кара да сме много доволни. Много се радвам, че за втори пореден път, след загуба в нашата зала, което се случва наистина рядко, се върнахме с победа. При това срещу стойностни съперници и като гости. Това говори красноречиво за характера на отбора. Не се предаваме, най-добрият начин да излезеш от такава ситуация, е именно с победа. Това ни носи и повече самочувствие, че нещата ще се получат“, коментира Раев пред клубния сайт на ЦСКА.

Той заяви, че е много доволен от престоя си в тима за тези изминали вече две години и половина. „Самият факт, че трети пореден сезон карам в ЦСКА говори красноречиво относно начинът, по който се чувствам в клуба. Вижда се, че успяваме с Влади (Станков) да си създаваме ползотворна конкуренция и да се допълваме в мачовете. Радвам се, че има конкуренция в отбора, при това не само на нашия пост, няма нищо по-хубаво от това. Така даваш всичко от себе си на тренировка, за да може когато ти се даде шанс да влезеш и да играеш, да си на високо ниво“, каза още разпределителят.

Раев допълни, че не е изненадан от играта, която ЦСКА показва и е категоричен, че не може да се стигне до подценяване на Марек и Славия в оставащите два двубоя до края на първия етап от редовния сезон. „Може да има хора, които са изненадани от представянето ни, но като се видят имената на състезателите ни, те са все опитни играчи, всеки си знае задачите и нещата се получават. Не винаги, но в повечето случаи става. Вижда се, че първите шест отбора сме равностойни, всеки може да бие всеки. Разликата дори не е в точки, а в спечелени геймове. Определено първенството е по-интересно и равностойно, няма изявен фаворит, като това личи и от двете загуби до момента на Хебър. При нас не смятам, че тази победа ще ни вдигне във въздуха. За мен няма леки мачове. Може би сега сме фаворити срещу Марек и Славия, но тези срещи са най-трудните, защото всички очакват да бием категорично“, завърши Делчо Раев.

Scroll to Top