Делчо Раев: Конкуренцията с Добри е много ползотворна

ЦСКА стартира сезона в Супер Волей с победа в Добрич с 3:0 над Добруджа. Като титулярен разпределител в първия мач за първенството се изяви Делчо Раев, който много добре организираше атаките на червените. Той говори пред клубния сайт на ЦСКА за началото на кампанията, конкуренцията с Добри Димитров и амбициите на тима.

Делчо, здравей. Как ти се стори първият мач от новия сезон?

– Изключително доволни сме от първия мач. Сезонът започна с победа и особено в Добрич, където последните години мисля, че ЦСКА не е записвал успех. Отборът игра доста добре, поне това са моите виждания. Имаше сериозно себераздаване от всички. Стигнахме до чиста победа, което е много радостно за начало на сезона.

Вие сте нов отбор, успяхте ли бързо да се напаснете?

– Да, ние сме нов отбор, така е. Има обаче доста класни попълнения, които са играли в чужбина и на много високо ниво, така че с тях не е толкова сложно да се напаснеш. Макар, че има още какво да се желае. Доста е малко времето, от един месец тренираме пълноценно. Имахме проблеми с леки контузии. Пречеха на отбора да тренираме в пълен състав. Ще се изчистят с времето малките неточности.

Как ти се струва тази вътрешна конкуренция, която се създаде сега и с привличането на Добри Димитров?

– Това е добре като цяло за всеки волейболист да се конкурира с такъв състезател на своя пост. Трябва да даваш максимума във всяка тренировка. Трябва да си на 100 процента ежедневно.

Сега предстои вечното дерби с Левски. Тази победа срещу Добруджа дава ли допълнително увереност и самочувствие преди този мач?

– Донякъде дава, но не мисля, че трябва да се взима чак толкова под внимание тази победа. Трябва да се гледа към следващия мач. Започваме на чисто. Работим вече по подготовката за самия мач и излизаме за победа.

С оглед на селекцията и вътрешната конкуренция в отбора тази година, амбициите са по-високи. Може ли ЦСКА да стигне до финалите за първенство и купа?

– Не обичам да давам прогнози. Ще видим в развитие, какво ще се получи. Най-важното е всички да са здрави. Това е най- важното.

Scroll to Top