ЦСКА ще опита да спре черна серия срещу „Нефтохимик 2010”

ЦСКА ще приеме в сряда от 18:30 часа в зала „Васил Симов” един от най-неудобните си противници в последните години – „Нефтохимик 2010”. Волейболистите ни се изправят срещу вицешампионите, в опит да продължат една серия и да сложат край на друга.

От една страна съставът на Сашо Попов ще търси своята шеста поредна победа от началото на сезона. ЦСКА стартира отлично кампанията и заедно с „Хебър” са единствените отбори, които все още не са загубили точка в Супер Волей. Тимът ни се намира в серия от 5 поредни победи, като дели второто място с шампионите от Пазарджик, на две точки от лидера „Пирин”, който обаче има мач повече.

В същото време обаче, домакинството на „Нефтохимик 2010” е свързано и с една негативна тенденция. „Армейците” нямат победа над бургазлии вече в 10 поредни мача във всички турнири. За последно нашите момчета ликуваха над този съперник на 1 декември 2018 година. „Червените” повалиха тогавашния шампион с 3:0 именно във „Васил Симов”. В последствие обаче, къде заради липса на късмет, къде заради разлика в съотношението на силите, ЦСКА не съумяваше да стигне до успех над бургазлии.

Сега амбициите на „армейците” са да се сложи край на тази негативна тенденция и след 10 поредни поражения тимът най-накрая да постигне успех. В ЦСКА вярваме, че той е постижим, като за целта всеки един от волейболистите ни трябва да вложи максимума, за да бъде преодолян класният състав на „Нефтохимик 2010”.

Scroll to Top