ЦСКА си върна Тодор Костов

ЦСКА приветства завръщането в клуба на Тодор Костов. 25-годишният централен блокировач отново ще играе за „армейците”, след като изкара последните два сезона с екипа на Монтана. 197-сантиметровият волейболист дебютира в родната Суперлига именно като част от ЦСКА през 2014-а. Той изкара 5 години при „червените”, преди да вземе решение да „смени въздуха”. Ето обаче, че Костов се завръща отново там, където винаги е казвал, че се чувства у дома.

Вижте какво каза Тодор Костов по повод втория си престой при 30-кратните шампиони в зала „Васил Симов”.

Как се стигна до завръщането ти в клуба?

– С ръководството на ЦСКА и Сашо Попов имаме еднакви виждания за нещата. Реших да се върна, защото тази година имаме потенциал да направим нещо сериозно. Градим добър отбор, ще има и чужденци. Ще гоним първите места, така че целите на ЦСКА съвпадат с моите и реших да се върна.

С какви чувства обличаш отново червения екип? Предвид че не е тайна за никой, че си цесекар.

– Връщам се с много добри чувства в ЦСКА. Като цяло всички ме приемат много добре. Чувствам се като у дома.

Липсваше ли ти за тези две години обстановката в клуба?

– Да! Липсваше ми, защото обстановката е много спокойна, има добра атмосфера за работа. В добри отношения съм с всички от отбора. И се чувствам много добре.

Как виждаш тази година отбора, като състав и амбиции?

– Все още не са поставени някакви цели пред нас, но като цяло в ЦСКА винаги се търси първото място. Независимо от отбора, целта е ясна – ще се борим за най-много възможни победи. И за първите места. Това не е нужно да се казва, то се знае.

Докъде смяташ, че може да стигнете?

– Твърде рано е да се каже. Нямам достатъчно информация как са другите отбори. Чувам само за определени състезатели, че отиват в дадени отбори. Не мога да кажа.

Какво ще кажеш на по-младите момчета, които също ще носят отговорност в ЦСКА?

– Преди няколко години, аз бях на тяхно място. Учих се от по-опитните тогава – Христо Цветанов и Красимир Гайдарски. С каквото мога ще им помагам. Както физически във фитнеса, така и в залата – технически. С всякакви съвети, с каквото мога ще помагам.

Как ще се отрази липсата на публика, поне в първите кръгове?

– Публиката на ЦСКА винаги ни е подкрепяла и ни дава криле да превъзмогнем трудни ситуации. Определено, ако липсва ще ни е голям минус. Спортът е в голяма част за публиката, хората да се радват, но дано да отшуми тази вълна и да се допускат хора в залите.

 

 

Scroll to Top