ЦСКА се пребори за второто място преди плейофите

ЦСКА спечели втората позиция в редовния сезон на женското ни волейболно първенство. Тимът на Юлия Иванова победи Казанлък с 3:0 гейма в последния двубой преди старта на плейофите у нас. По този начин „червените“ завършиха сезона с 9 победи и 5 поражения, колкото имат Казанлък, Варна ДКС и Славия. ЦСКА обаче събра 28 точки, с една пред първите два и по този начин зае втората позиция, непосредствено зад шампиона Марица.

Двубоят премина под диктовката на момичетата на Иванова. Те спечелиха категорично първите два гейма на по 19 точки, като вървяха уверено към затварянето на третата част, дори още по-убедително. Нашите волейболистки имаха аванс от 6 точки при 17:11. Гостите обаче успяха да направят много силна серия от 11:1 и обърнаха до 22:18. „Червените“ изостанаха с 20:24, но съумяха на свой ред да спасят 4 поредни геймбола, за да изравнят при 24:24. Последва надлъгване, в което гостите три пъти отразиха мачбол, но при четвъртия прошка нямаше.

Така ЦСКА зае второ място в редовния сезон. На 1/4-финалите „червените“ ще се изправят срещу Берое, който се нареди на седмо място. Началото на плейофите е в средата на следващата седмица.

Scroll to Top