ЦСКА се бори лъвски с Марица

ЦСКА изпусна златна възможност да поведе в битката за титлата в женското ни първенство. Тимът на Юлия Иванова и Антонина Зетова се бори като със зъби и нокти срещу шампионките от Марица, но в крайна сметка отстъпи с 1:3 гейма в първия финален плейоф от НВЛ.

Нашите волейболистки показаха много добро ниво на игра, както и характер, обръщайки първия гейм от 19:22 до 25:22. Те имаха своя шанс и във втората част, когато стопиха изоставане от 4 точки в края, но по-големият опит на шампионките им донесе успех с 25:23.

В третата част пък драмата бе още по-голяма. Марица имаше превес при 19:17, но ЦСКА отговори с 4 поредни точки. Последваха обаче нова порция емоции и след 6 последователни точки пловдивчанки поведоха в мача.

В четвъртия гейм отново станахме свидетели на истинска битка. В нея нашите момичета продължиха да държат високо ниво и в средата поведоха с 16:13. Съперникът обаче отново отговори със солидна серия от 6 поредни точки, за да поведе с 19:16. Благодарение на по-големия опит и някои неточности от нашето поле, Марица все пак затвори гейма, а с това и мача след 25:18.

Борбата за титлата продължава. Вторият двубой от серията е в неделя в Пловдив, като се играе до две победи по пътя към златните медали. Благодарим и на феновете, които не спряха да подкрепят момичетата и дълго ги аплодираха след края на мача.

Scroll to Top