Александра Съйкова: Можем да спечелим поне един трофей

Новият сезон в женското ни първенство по волейбол стартира в края на седмицата. ЦСКА ще приеме ДКС Варна в първия си мач от шампионата, като той ще може да послужи за отправна точка на Юлия Иванова и нейните момичета. Броени дни преди старта на първенството ви предлагаме интервю с една от централните ни блокировачки – 18-годишната ни надежда Александра Съйкова.

 

Новият сезон вече чука на вратата, като в петък ЦСКА приема варненския ДКС. Готови ли сте за предизвикателството?

– Смятам че сме готови, но винаги има какво още да се желае. Вярвам, че с постоянство, търпение и здрави тренировки ще се получат нещата. ДКС е качествен отбор, направиха силна селекция и ще бъде добър първи тест за нас, за да видим на какво ниво сме. Хубаво е, че ще играем още в началото със сериозен отбор, именно за да разберем ние къде се намираме.

През миналата година играхте финал за Купата на България и спечелихте бронз за първенството. Ще успеете ли да надградите и да вземете дори трофей?

– Вярвам, че имаме сили да го направим. Дойдоха и по-опитни момичета в отбора, в лицето на Ралина (Дошкова) и Криси (Бончева), които могат да ни помогнат много, за да опитаме да спечелим един трофей. Надявам се, че ще се борим за нещо повече през настоящия сезон. Освен това и ние, останалите момичета, натрупахме опит, играхме в тежки мачове, с което се каляваме и се развиваме. Смятам, че направихме добра сплав. Хубаво е, че ЦСКА дава възможност на младите момичета, като нас, да играем, да трупаме опит и да вървим напред.

Как ти се струва колективът?

– Отличен. Новите момичета вече се приспособиха и създадохме добра сплав.

Марица отново е фаворит за титлата. Ще имате ли сили да се борите с тях?

– Бихме могли, стига да играем с повече увереност в собствените си сили. Срещу тях обикновено играем с по-голям респект, но не смятам, че са чак толкова непобедими. Отново разполагат с добър отбор, но тази година може да им нанесем първа загуба, а защо не и нещо повече.

Какви са твоите лични амбиции за развитие на кариерата ти?

– Като всеки състезател и аз гледам към чужбина. Но имам още много път да извървя в личното си развитие. Надявам се, че преди това ще спечеля титлата и Купата на България с ЦСКА. Разбира се, искам да пробия и в женския национален отбор. На този етап обаче съм концентрирана върху достигане на сериозен успех с ЦСКА.

Scroll to Top