Александра Костадинова: Вярваме, че можем да спечелим купата

Капитанът на ЦСКА Александра Костадинова поздрави отбора след гръмката победа над Левски на полуфиналите за Купата на България. „Червените“ взеха вечното дерби с 3:0 гейма и за втора поредна, и общо трета в последните 4 години, ще играят на финал в надпреварата.

„Мачът беше изключително труден, поздравления и за Левски, защото това е отбор с много опитни състезателки и качествени млади момичета. Срещата бе заредена с голяма емоция и сме много щастливи, че отново сме на финал. Дано този път да прекратим хегемонията на Марица. Тази победа ни носи психологическо предимство, но сега пък идва и по-трудното да спрем шампионките. Имаме самочувствието от трудните мачове, които спечелихме до момента, защото те ни дават увереност, че можем да се справим. Както бе и с Левски, с които водихме здрава битка“, сподели пред клубния ни сайт Костадинова.

Макар и само на 20 години тя се утвърди като водещ състезател на ЦСКА и получи шанса да е капитан на тима. „Да си капитан е отговорност, която човек трябва да си заслужи. От него зависи да вдигне отбора, да го води, не само на игрището, но и извън него. В мачове като с Левски напрежението е много голямо. Радвам се, че треньорките ми дадоха тази роля. Доволна съм, винаги може и повече. Дано в края на сезона всички да сме доволни от резултатите, които ще постигнем. Вярваме и ще се борим докрай да сложим край на хегемонията на Марица“, каза още Алекс.

Тя изрази и задоволството си от покачването на нивото във вътрешното ни първенство. „Тази година първенството е много равностойно, има по-конкурентни отбори – Славия, Левски, Дея, Марица, които са водещи към момента. Радвам се, че всяка година се вдига нивото, защото без конкуренция няма да има израстване и за нас. Това помага, защото ние сме млад отбор, с нови състезателки и в по-тежките мачове се вижда, че сработката ни се получава. На този фон отново сме на финал и доказваме, че ЦСКА може да се бори с всеки и ще опитаме да вземем купата“.

Scroll to Top