Александър Симеонов: Имаме потенциал, но трябва да сме здраво стъпили на земята

Александър Симеонов е сред най-опитните играчи на ЦСКА през този сезон. 36-годишният посрещач бе привлечен през лятото и бързо се превърна във водеща фигура в отбора. Трикратният шампион и носител на Купата на България говори пред клубния сайт след победата над Дея спорт с 3:2 гейма в Бургас.

Г-н Симеонов, ЦСКА постигна много важна победа в зала „Младост“ срещу опитен и качествен състав като Дея спорт. Доволен ли сте от представянето на отбора?
– Беше много труден мач. Дея спорт разполага с много опитни състезатели и наистина ни беше тежко. Трябва да отлича много добрата игра на Димитър Димитров и да го похваля, представи се страхотно. С общи усилия, каквото можахме помогнахме, за да победим. Като че ли Дея не са в най-оптималната си форма. Поне това, което аз виждам. Със сигурност за втората половина на сезона в първенството ще бъдат на много по-високо ниво. Но нека гледаме себе си. Ние се стараем и играем мач за мач.
Отборът бе събран в рамките на по-малко от месец и се нуждаеше от време, за да се адаптирате и да изградите стил. Смятате ли, че започвате да напипвате ритъма и опитът ли е това, което ви помага в трудните ситуации?
– Смятам, че има какво още да покажем и да дадем. Всяко нещо става с време и тренировъчен процес. Трябва да даваме всички оптималното на тренировка и да се опитваме да го покажем и на игралното поле. Имаме опитни състезатели, но в крайна сметка се познаваме и с повечето момчета сме играли заедно. За мен лично няма никакъв проблем относно сработката. Въпросът е да потърсим добрата форма, както казва и треньорът, да не правим големи амплитуди в играта си. Както сами видяхте, загубихме тежко от Левски, след това играхме добре срещу опитен отбор като Дея. Важното е да държим колкото се може по-високо ниво всеки мач.
Вие как се чувствате в ЦСКА?
– Много добре се чувствам. С повечето от момчетата се познаваме, така че нямах проблеми откъм адаптация. Важното е да сме здрави, да тренираме добре и всичко останало ще се нареди.
Как виждате потенциала на отбора и докъде смятате, че може да стигне ЦСКА този сезон?– Определено имаме потенциал и може да постигнем нещо повече. Най-важното е да сме здрави, защото много разчитахме на Иван Колев и видяхте как стана тази нелепа контузия с него. Не знам колко ни е повлияло, но беше тежка загуба за отбора. Надявам се да сме здрави всички момчета, докъдето ни стигнат силите, ще се борим всеки мач. Ясно е, че за ЦСКА целта е една и ние ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си, но трябва и да бъдем реалисти. Ще се борим, за да побеждаваме, но трябва да сме здраво стъпили на земята и да виждаме реално нещата. С борба в залата, на тренировка, на всеки мач и каквото сабя покаже.

Scroll to Top